Inkontinensskydd

Inkontinensskydd kan vara en typ av behandling eller komplement till behandling av inkontinens. Dessa anpassas efter storlek, mängd läckage och kön.


Vilket inkontinensskydd passar dig?

Inkontinensskydd

Välj skydd utifrån ditt behov av absorberingsförmåga.

Vilket inkontinensskydd som du behöver beror på hur små eller stora urinläckage du har. Det beror också på om du är kvinna eller man då de är något annorlunda utformade för de olika könen.

Det finns flera modeller. Modellerna ser ut som allt från bindor till vuxenblöjor. Pröva dig fram för att se vad som är skönast för dig och vilken absorberingsförmåga som du behöver.

Kontinensbåge – tillfällig behandling vid ansträngningsinkontinens

Kontinensbågen är ett alternativ till större bindor. Den ser ut som en tampong som är båg-formad. Den förs upp i slidan för att ge ett stöd under urinröret så att du inte läcker.

Detta fungerar bra för att förhindra läckage när du ska anstränga dig så som när du tränar.

Bågen finns i tre olika storlekar.

Komplement vid större urinläckage

Komplement till de som har lite större urinläckage kan vara fixeringsbyxor, underlägg/sittskydd och madrasskydd.

Fixeringsbyxor är till för att hålla kvar inkontinensskyddet på plats. De finns i olika material så som strumpbyxor till bomull/polyester/elastan.

Underlägg, sittskydd och madrasskydd är till för att skydda madrass, fåtölj och liknande.

Pinsamt att köpa?

Om det känns pinsamt att köpa inkontinensskydd på ett apotek kan du göra detta över nätet. Kom också ihåg att det är väldigt vanligt med inkontinensproblem. En av fem kvinnor drabbas någon gång.